Tang specialiteter

Smagen af tang bliver typisk beskrevet som “umami”, men hvad er umami-smag, og hvordan beskriver vi den bedst?

 

Kristian Ottesen, Direktør Nordisk Tang beskriver det således:

”Som bosiddende i Kina i næsten 10 år er jeg ofte stødt på ”umami”, der i Østen bruges som et supplement til de fire grundsmage, vi kender: Surt, bittert, salt og sødt. Umami bliver ofte beskrevet som den ’femte’ smag, eller som ’velsmag’, fordi den forstærker og afrunder smagsnuancer i maden, giver den et ekstra touch af udefinérbar velsmag.

Og hvor kommer så denne dybe velsmag fra? – Forklaringen er, at tang indeholder glutaminsyre, som er den aminosyre der giver umamismag. Af mere kendte fødevarer indeholder f.eks. tomater, svampe, asparges, ost, kød og fisk også umamismagen.

Hvis vi hos Nordisk Tang skal sætte lidt ord på, hvordan vi beskriver effekten af umami, bliver det til ord som dybde, fylde og en kraftig eftersmag.”

Tang specialiteter

{{amount}}