Whiskyen, der er udvalgt til The Bothy, er oprindelig lagret på ”1st fill” Bourbonfade, og er efterfølgende påfyldt Quarter Casks, hvor whiskyen har lagret i en periode på omkring 18 måneder.
Lagringen på mindre fade giver meget mere kontakt mellem whisky og fad, hvorfor modningen går hurtigere og er mere intens. Slutresultatet er en fuldfed maltwhisky med masser af vaniljesødme og dejlige krydrede toner med en masse friskkværnet peber.
Denne single malt Scotch whisky blev aftappet i september 2017 uden kulde filtrering eller tilsætning af farve ved en naturlig fad styrke på 53,2%
Der er tale om en "Limited Edition" på kun 13.800 flasker
Næse: En varm næse med toner af friske eg, maltede byg, sød kanel og cremet vanilje og let citrus
Smagen er sød, surt og krydret, smagen kombinerer med sukkerholdige ananasrør, strejf af citronsaft, skarpe grønne æbler, krydret egetræ og cremet vanilje samt et strejf af mandelristet brioche.
Finish: Lange, friske og lette aromatiske krydderier og sød citrustoner, med blomster noter.