Mjød er en honningvin.
Man koger honning, vand og eventuelt nogle krydderier, og derefter sættes mjøden til gæring i ca. 3 uger. Efter yderligere ca. 6 måneders lagring er mjøden færdig. Den bliver imidlertid bedre med alderen, så det er en god idé at lagre den nogle år. Den bliver aldrig for gammel.
De fleste tror, at mjød er en slags øl, men det er ikke sandt. Mjød er en honningvin, og sådan har det altid været. Vikingerne drak øl og mjød, og mjøden var deres vin. De riges drik.
Mjød fra Dansk Mjød er et naturprodukt uden tilsætningsstoffer.
Indhold: Honning, vand, krydderier, herudover tilsættes
brændevin, hvilket forøger alkoholprocenten til 21,8%vol. Det er en
gammel skik at blande mjød og brændevin. 75cl
Anvendelse: God til ostebordet eller som alternativ til frokostbordet,
man kan selv spæde op, hvis man vil have den stærkere.
Opbevaring: Barskab, må ikke få sollys. Der kan forekomme
bundfald da der ikke anvendes tilsætningsstoffer. Mjød bliver aldrig
for gammel, den bliver kun bedre med tiden.
Smagsprofil: Mjødens sødme med en eftersmag af snaps.